IDPA-peruskurssit, IDPA-introt, SO-koulutus ja räätälöidyt tilaisuudet

Olemme vakiinnuttaneet omassa toiminnassamme standardoidun, uusille ampujille tarkoitettu IDPA-peruskurssimme, joita olemme järjestäneet menestyksekkäästi vuodesta 2016 alkaen. Vuodesta 2018 alkaen peruskurssit on toteutettu yhden viikonlopun kestävinä intensiivikursseina (lauantaiaamusta sunnuntai-iltaan).

Kokeneemmille ampujille (esim SRA tai IPSC [practical] Turvallisen Ampujan statuksen jo omaavat) pidämme peruskurssia lyhyemmän, noin puoli päivää kestävän IDPA-intron, jossa lajin teoriakoulutuksen lisäksi ammutaan opastettuna luokitusammunta (IDPA classifier).

IDPA-jäseniksi jo ehtineille ampujille annetaan tuomari- eli SO-koulutusta räätälöidysti läpi vuoden. Varsinaisten SO-kurssien (toimitsijaharjoittelu, teoriaopetus ja kurssiin kuuluva tuomarisuoritus) ajankohdat sovitaan erikseen kun koulutettavia on riittävästi, eli ole yhteydessä heti kun tulee puoli vuotta IDPA-jäsenyyttä täyteen. Toimitsijatehtävissä opit lajista ja ammunnasta nopeasti paljon enemmän, kuin osaat arvatakaan, ja pääset mukaan hienoon porukkaan!

Lisäksi järjestämme varsinaisten IDPA-peruskurssien ja introjen lisäksi esimerkiksi seuroille, työyhteisöille ja muille ryhmille eli juuri teille räätälöityjä lajiesittelyjä, koulutuksia, ammuntapäiviä ja muita tapahtumia. Ota siis rohkeasti yhteyttä sähköpostilla, niin tulemme kertomaan IDPA:sta!

IDPA-peruskurssien ohjeistus

Ilmoittaudut halukkaaksi peruskurssille tai IDPA-introon sähköpostilla osoitteeseen idpa.turku@gmail.com. Kerro samalla hieman itsestäsi ja mahdollisesta ampumakokemuksestasi, ja ilmoita viestissäsi sähköpostiosoitteesi sekä puhelinnumerosi.

Peruskurssilla opit turvallisen aseenkäsittelyn, pistooliammunnan perusteet, ampumisen liikkeestä ja eri asennoista, suojan käyttämisen sekä muut tiedot ja taidot turvallisen pistooliammuntaharrastuksen aloittamiseen. Kurssi lähtee perusteista ja etenee nousujohteisesti helposta vaativaan ja yksinkertaisesta monimutkaiseen. Kurssi on suunnattu ihmisille, joilla on vähän tai ei ollenkaan kokemusta pistooliammunnasta, mutta myös kokeneemmat ampujat saavat siitä irti uusia asioita. Perusharjoitteita ei voi koskaan tehdä liikaa! Kurssilla noudatetaan International Defensive Pistol Association (IDPA) sääntöjä ja toimintatapoja. IDPA sopii ampumaurheilulajina erityisesti viranomaisille ja reserviläisille lajin "taktisen" lähestymistavan takia, mutta kurssi ei ole fyysisesti vaativa.

Kurssille tarvitset mukaan seuraavat varusteet:

  • Housut sekä niihin tukeva vyö aseen ja varusteiden kantamista varten. Reisitaskuhousut tai riittävän joustavat farkut ovat hyviä housuja, mitä jämäkämpi vyö on sitä parempi.
  • Paidan, jonka saa niin syvälle housuihin, että se ei nouse esille vyön alta (ja mene asekoteloon).
  • Takki, liivi tai muu vaate, joka peittää kokonaan vyöllä olevan asekotelon ja lipastaskun. Peittävässä vaatteessa ei tulisi olla vaatteen sisäpuolella verkkoa, nyörejä tai taskuja, jotta se ei tartu vyöllä olevaan aseeseen.
  • Kuulonsuojaimet ja suojalasit (TURVU:lla on muutamat lainavarusteet, mutta suosittelemme omien hankkimista).
  • (Jos löytyy) oma ase, patruunat, vyökotelo,vähintään kolme lipasta ja lipaskotelot kahdelle lippaalle.
  • (Jos löytyy) housujen reisitaskuun tai reppuun kiristysside (tourniquet), ensiside ja muut mahdolliset ensiaputarvikkeet.

Katsomme varusteita tarkemmin ensimmäisellä kerralla, joten voit tulla niillä mitä sinulla on.

Jaa tämä sivu